pondělí 1. listopadu 2010

Stejná mzda před i po rodičovské dovolené a změna náplně práce?

Vracíte se z rodičovské dovolené a pozice, kterou jste před odchodem zastávala, je obsazená? Navrhuje Vám zaměstnavatel jiný druh práce ovšem s nižším finančním ohodnocením, než na jaké jste byla zvyklá u Vaší předchozí pozice? Máte právo požadovat stejně vysokou mzdu, jakou jste pobírala před nástupem na rodičovskou dovolenou, či se musíte smířit s příjmem nižším? Odpověď na tuto otázku naleznete zde - Mzda po návratu z rodičovské dovolené.
.S tematikou mateřská dovolená a rodičovská dovolená souvisí také dotaz uveřejněný na Nechci po rodičovské dovolené na původní pracovní místo - zdravotní důvody. Jak nepřijít o odstupné, pokud Vám zdravotní stav neumožňuje zastávat stejnou pozici jako před nástupem na rodičovskou dovolenou? Máte právo po zaměstnavateli požadovat úpravu Vaší pracovní doby tak, aby více vyhovovala Vašemu rodinnému životu (např. abyste mohla doprovázet potomka ráno do školy)?
Problematice mateřství a rodičovství směrem k zaměstnání a pracovnímu právu se věnuje celá rubrika pracovně právní poradny - Rodičovská dovolená a odchod na MD, návrat z mateřské dovolené (rodičovské dovolené).

Žádné komentáře: