středa 15. září 2010

Vzor výpovědi, problém se zápočtovým listem a částečná nezaměstnanost

Nové dotazy pracovně právní poradny se týkají následujících témat.

1. Výpověď z pracovního poměru
Výpověď ze strany zaměstnance je jedním z nejsledovanějších termínů našeho slovníku a velká většina dotazů v právní poradně spadá právě do rubriky Pracovní poměr - vznik, změna a skončení pracovního poměru .
Co musí výpověď obsahovat? Je výpověď z pracovního poměru věcí složitou nebo jde vlastně o velmi jednoduchou až triviální záležitost. Další informace naleznete zde -  Jak podat výpověď - vzor .

2. Zápočtový list a problémy s vystavením ze strany zaměstnavatele
Zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) je další evergreenem naším poradny pracovního práva. Nejčastějším problémem jsou právě komplikace, které způsobují zaměstnavatelé tím, že blokují nebo prodlužují vydání zápočtového listu bývalému zaměstnanci. Jak se v takovém případě zachovat naleznete například zde - Zaměstnavatel nechce vystavit zápočtový list.
Další podobné dotazy a odpovědi na ně naleznete zde - Zaměstnavatel nepřijal výpověď a odmítá vydat Zápočtový list, Zápočtový list - zaměstnavatel odmítá vystavit a vydat bývalému zaměstnanci.

 3. částečná nezaměstnanost a výpověď pro nadbytečnost
 Částečná nezaměstnanost je v současné hospodářské situaci stále obvyklejším jevem a často vyústí i ve výpověď z důvodu nadbytečnosti - Částečná nezaměstnanost a výpověď pro nadbytečnost.

Žádné komentáře: