úterý 1. listopadu 2011

Nejnovější dotazy právní poradny za minulý týden

V následujícím příspěvku stručně upozorníme na nejnovější rady, které zodpověděla paní Dana Blažková v poradně pracovního práva a zákoníku práce minulý týden:

1. Služební cesta a její odmítnutí
Zaměstnavatel Vás z ničeho nic pošle na služební cestu. Musíte tuto služební cestu vykonat nebo ji můžete odmítnout?  - Neočekávaná služební cesta do zahraničí a možnost odmítnout

2. Práce ve svátek a přesčasy a náhradní volna
 Svátek v pátek, to není verš, ale obsah dotazu právní poradny a problém s přesčasovou prací a prací ve svátek a to ve spojení s poskytnutím náhradního volna. Práce přesčas ve svátek a náhradní volno.

3. Nástup po rodičovské dovolené a zkrácený úvazek
Po mateřské nebo rodičovské dovolené nastoupíte do zaměstnání a zaměstnavatel Vám oznámí, že pracujete jen na zkrácený úvazek. Pro někoho výborný benefit, pro druhého křivda. Má zaměstnavatel však právo Vám po rodičovské zkrátit úvazek nebo pracovní dobu, pokud s tím nesouhlasíte? -Nástup do zaměstnání po rodičovské dovolené na zkrácený úvazek bez souhlasu zaměstnance?

4. Prodlužování pracovní smlouvy každý měsíc 
Zaměstnavatel Vám prodlužuje pracovní poměr na dobu určitou opakovaně každý měsíc. Může nebo nesmí? A jak to bude v novém zákoníku práce 2012? Pracovní smlouva prodlužovaná opakovaně vždy po měsíci

 Další dotazy zodpovězené paní Blažkovou v minulém týdnu:

Žádné komentáře: